Search

Rusko - Česko 4:3 po nájezdech. Národní tým bere po boji jeden bod - Sport iDNES.cz

Rusko - Česko 4:3N

Ačkoliv ze zápasu odešli poraženi, čeští hokejisté ukázali sílu, bojovnost a odhodlání.

Po nezdařilé první třetině se nesložili. Naopak. Proti Rusům sehráli vyrovnanou bitvu a ve druhé části stáhli skóre. Nejprve Lukáš Sedlák se štěstím prostřelil brankáře Ilju Sorokina k jeho levé tyči, před přestávkou pak vyrovnal Tomáš Filippi z prostoru mezi kruhy.

A národní tým dokonce chvíli vedl, když Hynek Zohorna dokonal ve třetí třetině obrat ve skóre střelou do horního rohu branky. Rusové se však rychle vzpamatovali a přesně za minutu a dvacet vteřin vrátil Igor Ožiganov domácí zpět do hry.

Už první třetina se Rusům vydařila. Po brzkém gólu Andreje Kuzmenka a využité přesilovce, v níž se trefil Mikhail Grigorenko, před vlastními fanoušky vedlki o dvě branky. Přestávka však pomohla českému týmu, který se v ní stihl oklepat.

V závěru zápasu za stavu 3:3 šli Češi za vítězstvím. Nezůstávali zastrčení v obranném pásmu, ale pálili na ruskou branku, jak jen to šlo. Ještě větší drama přineslo následné prodloužení, jehož většinu času zabraly přesilovky. Nejprve ruská, pak česká a nakonec zase ruská.

Národní tým ustál drtivý tlak v závěru nastavení a nakonec mohl ještě rozhodnout Dmitrij Jaškin. Český forvard se v posledních vteřinách natlačil do branky, během zakončení však zlomil hůl.

Samostatné nájezdy zvládli lépe Rusové. Z devíti střelců se trefil jediný - Vladimir Tkačov, který jel jako první z domácích hokejistů. Národní tým tak poprvé v této sezoně odešel z ledu poražen. I v pátém utkání na Euro Hockey Tour však dokázal bodovat.

Channel One Cup 2019
2. kolo 14. 12. 2019 13:00
zápas skončil na samostatné nájezdy

Rozhodčí: Lassi Heikkinen, Kristian Vikman - Niko Jusi.

Přejít na on-line reportáž

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2hva2VqL3JlcHJlemVudGFjZS9ydXNrby1jZXNrby1jaGFubmVsLW9uZS1jdXAtMjAxOS1ob2tlai5BMTkxMjE0XzEyMTg1OF9yZXByZXplbnRhY2VfZWx20gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Rusko - Česko 4:3 po nájezdech. Národní tým bere po boji jeden bod - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.